Wedstrijden

Manege De Hazelhorst organiseert (onderlinge) dressuur- en springwedstrijden en carrouselwedstrijden. Dit voor zowel manegeklanten, als voor De Hazelhorstruiters, een landelijke rijvereniging, en voor De Hazelhorstruitertjes, een ponyclub. Beide zijn aangesloten bij de KNHS.

Josta springwedstrijd spring training pony paard

Josta springwedstrijd spring training pony paard

FNRS WESTRIJDEN
Ook zonder eigen paard of pony kun je mee doen aan FNRS wedstrijden. Bij FNRS-manege de Hazelhorst kunnen ook manegeruiters meedoen aan dressuurwedstrijden en diplomarijden. We letten hierbij vooral op de rijkunst van de ruiter zelf: de houding, de zit en het gebruik van de hulpen. De FNRS-juryleden houden ook rekening met het karakter en de eigenschappen van het manegepaard/de manegepony waarop je rijdt.

Maxima tijdens FNRS proef manege

Maxima tijdens FNRS proef manege

MEEDOEN AAN DE FNRS WEDSTRIJDEN
De manegewedstrijden zijn er voor alle manegeruiters die bij manege De Hazelhorst lessen volgen en die het leuk vinden om te zien waar ze goed in zijn en waarvoor ze nog een paardrijles kunnen volgen. Je krijgt het protocol met de beoordeling van de jury op alle onderdelen mee, zodat je direct ziet welke rij-opdrachten je al goed genoeg doet (beoordeeld met een 6 of hoger) en je ziet waaraan je nog moet werken in de paardrijles.

MEER INFORMATIE FNRS WEDSTRIJDEN
Wil je meer weten of de FNRS wedstrijden en wat je precies moet kunnen voor welke proef? In het boekje FNRS Verantwoordelijk Paardrijden staan alle proeven en veel informatie over paardrijden, theorie en veiligheid. Dit boekje kun je bestellen bij de FNRS.  Neem voor meer vragen contact met ons op.