Angst trainingen

Zekerder worden in paardrijden

Iedere ruiter maakt wel eens een spannende of angstige situatie mee met paardrijden. Misschien ben je er een keer afgevallen of bokt en/- of steigert je paard. Situaties die je niet zekerder maken in het paardrijden.

Ben je om zo’n bovenstaande situatie gestopt met paardrijden, maar wil je toch graag weer over je angsten heen komen? Wij verzorgen lessen speciaal voor onzekere en angstige ruiters. Samen gaan we de lessen rustig opbouwen op jouw tempo, zodat jij weer vertrouwd met paarden raakt.

Angst om te beginnen met paardrijden

Heb je altijd al willen leren paardrijden, maar houdt angst of onzekerheid je tegen? Ook voor ruiters die nog geen ervaring hebben bieden wij soort gelijke lessen aan. De eerste lessen zullen voornamelijk bestaan uit de omgang met paarden en in stap en draf op het paard zitten.

Verzorging

Om een band te krijgen met je paard is verzorging erg belangrijk. Op deze manier leer je je paard beter kennen en kan je paard zich ook bij jou op zijn gemak gaan voelen. Elke les zullen wij beginnen met de verzorging van het paard. Het poetsen en zadelen doen we gezamenlijk, hierbij zullen we tips en uitleg geven over het gedrag van het paard. Je zult zien dat dit voor een vertrouwde band zorgt.

paardrijden

Weer vertrouwd

Ben je na een paar lessen weer wat vertrouwder geraakt? Dan is het natuurlijk veel leuker en gezelliger om in een groep te rijden op soort gelijk niveau. Samen gaan wij dan opzoek naar een geschikte groep om zo steeds beter en vertrouwder te worden met het rijden.

Contact

Lijkt het je wat om de eerste stap van je angst of onzekerheid bij ons te komen overwinnen? Dan kun je contact opnemen voor meer informatie en tarieven via info@hazelhorst.nl of 0546-671266 / +31(0)610331538